Dagboek week 46: van zaterdag 9 februari tot vrijdag 15 februari 2008

Teksten tussen <> kunnen voor de haastige lezer overgeslagen worden.

Hopelijk hebben jullie nog wat kriebels in de buik van 14 februari.

Een rustige week

Maandag zijn wij in de voormiddag naar Sitima gegaan. 110 kleuters door de voormiddag geholpen. Wij hebben voor de eerste keer meegegeten. Een soort rijstpap maar dan zonder melk gemaakt.

<>

Wij vinden rijstpap als volle maaltijd wat sober. Dit heeft veel te maken met het feit dat er iedere maand drie andere kokkinnen aan de slag gaan. Het is goed dat er meerdere vrouwen betrokken worden in het project maar het zal meer tijd vergen om de kinderen tenminste één keer per dag een volwaardige maaltijd te geven. En dit is toch één van onze hoofddoelen. Tijdens de schooluren is er nog veel te veel chaos. Het registreren van kinderen is nog niet gelukt. Leeftijd, bekwaamheid, het is allemaal nog niet gekend. Het toeval zorgt ervoor in welke klas de kinderen iedere dag plaatsnemen. Voor de plaatselijke leerkrachten is dat ook niet zo essentieel omdat zij vroeger maar één klaslokaal hadden. Er werd altijd al aan iedereen hetzelfde gegeven. Een paar weken geleden hebben wij voor het eerst daarover gehad. Wij gaan de zaken niet bruuskeren maar geleidelijk aan brengen wij daar wel verandering.

Dinsdag zijn wij naar Blantyre geweest met heel wat punten op het programma:

Naar ‘Erkenning van de NGO’ met onze verbeterde documenten.

Nu Johan niet meer kan lopen wegens knieproblemen, denken wij eraan om een fiets aan te schaffen. Naar modellen van fietsen gaan kijken maar geen goede fiets gevonden.

Informatie ingewonnen voor zonne-energie in Sitima, dat lijkt allemaal mogelijk en betaalbaar. Voor een zonnepaneel (levensduur 25 jaar) en een goede batterij (de beste hebben een levensduur van 5 jaar) vragen zij ca 2000 € (resp. 1600 en 400 €). Wij moeten het allemaal nauwkeuriger bestuderen. Wij kennen de prijzen en kwaliteit in Europa niet, misschien kan een toevallige lezer ons daar over inlichten.

geld wisselen

gewone inkopen

naar de Nissan garage om een wisselstuk te bestellen

Het muskietennet ophalen (was nog niet klaar)

tegelcement en cement om tegels te voegen. Austin, de vloerlegger, komt nog eens terug voor de laatste afwerking)

Naar schuim gaan kijken om kussens te maken

in de groothandel 60 eieren gaan kopen voor ons personeel en de buurtkinderen;

Woensdag in de voormiddag naar het Zomba centrum te voet (voor de conditie) gegaan: internet, inkopen doen … In de namiddag voetbaltraining gegeven in Sitima. Ook hier nog chaos. Maar wij doen rustig voort.

Donderdag voormiddag: naar Sitima om onze kleuters mee te helpen opvangen. Namiddag thuis omdat de schrijnwerker een paar klusjes kwam doen

En ook vrijdag thuis omdat er weer een werkman zou komen klusjes doen: nu onze deuren veiliger maken. Maar na een telefoontje van ons vroeg hij uitstel tot morgen. Wij hebben dan het schuim gesneden en in de verpakking gestoken, zodat al onze rieten stoelen nu voorzien zijn van goede kussens. Daarna nog veel schrijfwerk gedaan. Tevergeefs gewacht op iemand van internet om een tweede lijn te komen leggen. Wij hoopten dat er na een tiental dagen zonder internet in huis, wij tijdens het weekend weer internet zouden hebben. Vorige keer waren er kabels gestolen (drie weken zonder internet) nu is er een kabel, na een nachtje onweer, afgerukt. Het zal een weekend worden zonder internet. Het zij zo.

Wij wensen Yves Leterme een spoedig herstel!


Tot volgende week

Mieke en Johan

~ door koenf op februari 21, 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: